KFUM Spejderne i Rinkenæs
 

Fastelavnskongen  fra Norge .

Traditionen tro slog vi ”katten af tønden” fastelavnssøndag . Alle, som mødte udklædte fik lov at slå . Der var mange fine dragter . Af de mere specielle var Toppen og Bolden lige som i H.C. Andersens eventyr af samme navn . Der var tre tønder . Én for de yngste , én for dem i spejderalderen og én for de voksne . Thomas , der er leder hos ulvene blev kattekonge  hos de voksne . Han fik et pænt stykke af den store hedvige , som Kock’s Bageri havde sponsoreret . Til trods for , at han kun fik et ganske lille forspring , nåede han flagstangen før os andre . Og dermed var  hedvigestykket hans .

      

I den midterste gruppe blev Michael konge . Michael er spejder i Haugesund i Norge og var  på vinterferie hos sine bedsteforældre  på Elmegaard I Rinkenæs sammen med sine forældre og søskende . I Haugesund har spejderne ingen hytte , men lov til at bruge et lokale i forbindelse med kirken . Så rigtig mange møder foregår udendørs . Man mødes f.eks. ved en dæmning og har aftenens aktivitet der .

Men Michael skulle også løbe med et stykke af hedvigen . Endda i klovnekostume . Kondien var åbenbart temmelig god . I hvert fald nåede han også i mål og kunne beholde kagen . Michael var før han kom blevet fortalt om fastelavnstraditionerne i Rinkenæs . Hans far Bjarne har været både spejder og spejderleder i gruppen .

Ved kakaoen i pejsestuen uddelte dommerkomitéen præmier til de tre bedst udklædte .

Tak til Kock’s Bageri for hedvigen . Marianne , vores præst var desværre blevet forhindret i at komme . Men hun har en rigtig god historie , som hun kommer og fortæller næste år.